Купувач на гласове с условна присъда и пробация

14:00, 03 ное 15 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По бързото производство, Районен съд-Плевен одобри сключено споразумение между Районна прокуратура-Плевен и Васил Диков, за извършено от него престъпление във връзка с отминалите избори – купуване на гласове.

Със споразумението Васил Диков е осъден на наказание лишаване от свобода за срок от 11 месеца, изтърпяването на което е с изпитателен срок от 3 години. През изпитателния срок осъденото лице ще изтърпи и пробационната мярка задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично. Наложено е и наказание лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.

Васил Диков е осъден за това, че при условията на продължавано престъпление на 24 октомври 2015 г. в с. Крушовица, област Плевен е дал на 2 лица имотна облага - парични суми - съответно 75 лв. и 50 лв., с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на проведените на 25 октомври 2015 г. местни избори в полза на определена политическа партия и на определен кандидат за кмет на община Долни Дъбник и кмет на кметство с. Крушовица.

Постигнатото споразумение, което беше одобрено от Районен съд-Плевен е окончателно, има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама