Полицаи от Хасковска област протестират, затвориха магистрала "Марица" /снимки, аудио/

14:05, 03 ное 15 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 200 полицаи от Хасково и областта излязоха на протест, заради орязването на привилегиите за МВР.

Служителите на МВР от Димитровград пристигнаха с включени сирени, ленти с националното знаме на униформите си и блокираха движението на централния булевард "България" в града. “Причините, поради които напускам са лични. След като взимат залъка на децата ми от устата - това са лични причини!“, заяви Стойчо Стоев от РПУ Димитровград.

По данни на директора на ОД на МВР – Хасково Ангел Цанков вече има подадени заявления за напускане от страна на служители на системата. Той направи изявление пред протестиращите и бе излъчена контактна група, която да преговаря с ръководството. Пред насъбралите се полицаи, той заяви, че може би имат право, но всички трябва да направят оценка на какво положение е държавата.

Към недоволните полицаи се присъединиха и техни колеги от Харманли и Свиленград.

Протестиращите служители на МВР блокираха АМ "Марица".

Към 17.30 ч. те изоставиха колите си на магистралата с отворени преди капаци и тръгнаха пеша към нея. Полицаите са категорични, че няма да отстъпят, защото "живота на децата им е по-мил".

На магистралата вече има километрична опашки от коли. Шофьорите на ТИР-овете подкрепиха униформените и заявиха, че исканията са справедливи. Водачи на камионите дори обясниха, че правителството трябва да подаде оставка. 

Полицаи обясниха за Topnovini.bg, че 20-те заплати, които получават при пенсионирането не е привелегия, а компенсация, затова че не са се прибирали по празниците у дома и са лишавали семействата си. Те определиха заканата на финансовия министър Владислав Горанов да отнеме тези неща като подигравка. 

Пътят Хасково-Димитровград в едното платно бе напълно затворен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама