Съдебен изпълнител разпродава общински земи в Дългопол (аудио)

14:30, 03 ное 15 / Политика 25 1123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Заварвам община Дългопол с каса 30 хил. лева, които са целеви и не могат да се пипат. За февруари месец ще са необходими около 300 хил. лева за заплати. Отделно общината има задължения по договори на стойност 1.7 млн. лева. Частен съдебен изпълнител вече е тръгнал да разпродава общински земи заради дълг към строителната фирма "ЗСК Девня". Това заяви за Topnovini.bg новоизбраният кмет на Дългопол Георги Георгиев от ПП "Глас народен", който днес е успял да отсрочи плащанията по два от договорите на общината за следващата финансова година. Предстои градоуправникът да се срещне със съдебния изпълнител, за да обсъдят възможностите за отлагане на търга за продажба на общинските земи.

Новият кмет ще управлява общината с шарено, но голямо мнозинство от 13 съветници, в което влизат четирима местни избраници от "Глас народен", четирима от ДПС, трима от БСП и двама от ГЕРБ. В опозиция остават бившата кметица Маринка Иванова и още трима съветници от Коалиция "Всички за долината".

"Основният ми приоритет в управлението на общината е да се правят неща за хората, а не заради комисионната", заяви Георги Георгиев. По думите му за 4 години в Дългопол са реализирани доста европейски проекти, за около 15 млн. лева, но според него те са нецелесъобразни.

"Има един никому ненужен път през гората, зала в село Аспарухово, която няма от кого да се ползва, защото даже и училище няма, и една наполовина изпълнена канализация. Трябва да започнат да се правят неща, които хората реално да ползват", категоричен е Георги Георгиев.

Маринка Иванова: Получих тежко наследство, но съумявах да се справя

В отговор досегашният кмет на Дългопол, Маринка Иванова, заяви, че задълженията към ЗСК "Девня" са унаследени от нейния предшественик на поста – Светльо Якимов от ДПС. "Когато аз станах кмет, общината имаше огромни задължения в размер на около 4 млн. лева. Управлявала съм Дългопол в недобро финансово състояние в продължение на 4 години, но съм съумявала да се справя и не съм оставяла хората без заплати", подчерта Иванова.

Тя допълни, че е поела управлението на общината с неразплатени текущи задължения в размер на 450 хил. лева и я оставя с 209 хил. лева дългове. "Всичко останало е изчистено и оправено, колегата трябва да прецени как да балансира плащанията, да се договори с доставчиците, но аз това го правех в продължение на 4 години. Пожелавам му успех! С каквото мога ще му помагам, за да вървят нещата. Обичам тази община и съм широкоскроен човек", заяви Маринка Иванова.

Тя категорично не се съгласи с оценката на новия кмет за реализираните в Дългопол европроекти и изрази надежда, че наследникът й на поста ще намери време, за да се запознае със Стратегията за развитие на общината.

Целия разговор с Маринка Иванова можете да чуете в аудиофайла (вляво от снимката) 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама