ДПС в защита на полицейските заплати

15:01, 03 ное 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС се обви против орязването на полицейските заплати при пенсиониране и отпуски, които предлага финансовитя министър в Бюджет 2016. От движението уверяват, че ще гласуват „против“ в пленарната зала.

София Topnovini.bg публикува текста на съобщението от ДПС:

ДПС заявява категоричната си позиция срещу опита на правителството да премахне обезщетенията, изплащани при пенсиониране, както и надбавките за прослужено време на служителите от сектор “Сигурност”.

Напомняме на управляващите, че това не са привилегии, а справедлива компенсация за рисковете и трудните условия, при които работят служителите от сектор “Сигурност”, както и гарантиране на възможности за тяхната преквалификация след пенсиониране.

Ние възразяваме, както срещу същността на исканите промени, така и срещу начина, по който те се правят - без диалог със синдикалните и професионални организации на работещите в сектора и чрез Закона за държавния бюджет без промяна на съответните специализирани закони.

Възмутителен е опитът на ресорния министър да избяга от отговорността, която носи към служителите в повереното и министерство.

В усложнената от бежанската криза ситуация Министърът е длъжен повече от всякога да осигури спокойствие и стабилност на работещите в системата.

ПГ на ДПС категорично няма да подкрепи и ще гласува убедено против предложените промени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама