ГЕРБ-Бургас: Не можем да се зарадваме на победата, след нея ни чакат още повече отговорности

15:09, 03 ное 15 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Победата на ГЕРБ на тези местни избори наистина много ни задължава. Приемаме резултатите като голяма отговорност към избирателите. Хората вече искат реално свършена работа, а не само популистки обещания. Очакванията от нашите кметове през този мандат ще бъдат много големи. Не можем да се зарадваме на победата, защото оцeняме наистина какво ни чака и какво трябва да свършим”. С тези думи бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев определи вече изминалите избори като много успешни за партията в областта, но едновременно с това и изключително ангажиращи.

Той направи кратък анализ на позициите на партията през годините, като отчете, че ГЕРБ е успял да вкара цели 107 общински съветници на територията на област Бургас и 9 кмета избрани на първи и втори тур. "През 2007 г. имахме само един кмет в Бургас, през 2011 кметовете се увеличиха на шест, трима от които избрани на първи тур. През 2007 г. общинските съветници на ГЕРБ в областта бяха 37, през 2011 г. те скочиха на 93-ма, а сега можем да се похвалим с 107”, уточни Вълков.

И в следващия местен парламент от ГЕРБ дадоха уверения, че ще следват политиката на диалогичност и ще бъдат отворени към всичко. „Нашият съвет бе пословичен със скандалите, които избухваха в залата. Надявам се, че това вече няма да е така”, допълни Вълков.

Народният представител даде ясно да се разбере, че въпреки загубите в Несебър, Сунгурларе и Китен правителството няма да спре да подкрепя кметовете на тези населени места, ако те имат желание за работа и търсят съдействието на държавата за реализирането на определени проекти. Иван Вълков не скри, че на места отчитат грешки, които тепърва ще бъдат подложени на обстоен анализ в редиците на партията.

На журналистически въпрос как ще поделят с Реформаторския блок новоизбрания кмет на Камено Жельо Вардунски, от ГЕРБ бяха категорични, че това изобщо няма да се наложи. „Кметът е избран, защото първо е познат в града и съставните селища. Той е един работещ човек. Въпросът за делбата за мен не стои изобщо като дилема. Това, което се случи в Камено, е едно потвърждение на управленската коалиция в парламента”, включи се в разговора Диана Йорданова.

Депутатите от ГЕРБ анализираха, че ниската избирателна активност в Бургас и областта се дължи на три основни фактора: липса на сблъсък на кметове, сигурност в Димитър Николов и дълго висене по опашки пред избирателните урни.

Според тях референдумът не би могъл да се нарече неуспешен, тъй като така или иначе щял да влезе за разглеждане в Народното събрание. „Аз съм оптимист, че там вече всички ще го подкрепят и на 90% референдумът ще окаже своето влияние, и електронното гласуване ще стане факт”, добави в заключение Димитър Бойчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама