Повторно ще броят бюлетините за общински съветници в Каварна

15:19, 03 ное 15 25 1107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Добрич разпореди да бъдат повторно преброени недействителните бюлетини от вота за общински съветници във всички секционни избирателни комисии в Каварна.

Днес съдът даде ход на делото,  образувано по жалби на партии. Първата жалба с искане за ръчно броене на бюлетините, бе подадена от ПП „АБВ”. Към образуваното по нея дело са присъединени и останалите участници във вота, които оспорват резултата о разпределението на местата в местния парламент. Те са ПП ГЕРБ, ПП "Зелените", ПП Евророма, НФСБ, ВМРО - БНД, Реформаторски блок, Д.Е.Д. и местна коалиция "Единни за Каварна".

От политическите сили твърдят за множество допуснати нарушения на изборния процес, като посочват разлики между данните в протоколите, предоставени на застъпници, и качените на сайта на ЦИК. Според жалбоподателите, много от обявените за невалидни бюлетини, които общо достигат 1038 или 15.36 на сто от вота в общината, не са отчетени правилно.

Делото ще продължи на 5 ноември. Тогава ще бъдат преброени недействителните бюлетини за общински съветници от всички 34 секционни избирателни комисии в общината. В новия Общински съвет в Каварна влизат представителите на три партии и бившият кмет Цонко Цонев, който е независим съветник.

БСП получи 7 мандата, ГЕРБ – 6, а РЗС - 3.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама