Новият кмет на Сливен встъпва в длъжност на 9 ноември, общинските съветници полагат клетва

15:29, 03 ное 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният за кмет на Сливен Стефан Радев ще встъпи в длъжност на 9 ноември. За тази дата областният управител Димитър Сяров е издал заповед за свикване на първото заседание на новия Общински съвет в Сливен.

По закон то трябва да се проведе до 2 седмици след изборите. Така на местно ниво за новото начало на Общинската администрация и Общинския съвет е избрана дата 9 ноември.

По време на заседанието клетва ще положат новоизбраният кмет на общината Стефан Радев и новоизбраните 41 общински съветници.

Днес стана ясно, че още един общински съветник се отказва от мястото си в местния парламент. Доника Сиромахова, която бе избрана с преференции от кандидатите на „Народен съюз", няма да положи клетва, а нейното място заема Антоний Андонов.

Преди това още две общински съветнички, избрани от преференциалния вот, се отказаха от участие в ОбС Сливен.

Весела Момчева от ДОР бе заменена от Мария Григоров, досегашен председател на Общинския съвет. Мястото си отстъпи и Мария Йорданова от ГЕРБ. Тя е заменена от Галина Вучкова, с трети мандат в ОбС.

Десет политически партии и коалиции имат представители в новия Общински съвет – Сливен с мандат 2015-2019 година. ГЕРБ има 12 общински съветници, БСП са с 11, Реформаторски блок - 4, ДОР- 3. Коалиция „Народен съюз", Коалиция „Съюз за Сливен", Коалиция „Единни за Сливен", ДПС, ВМРО- Сдружение „Свети Георги победоносец" са с по двама общински съветници, а  „Движение 21” е  с един общински съветник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама