Старозагорски фоторепортер дари награда на пострадало от наводненията семейство

15:29, 03 ное 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фоторепортерът на БТА Атанас Жеков е носител на голямата награда на Есенния фотографски салон, който беше открит снощи в галерия "Байер" в Стара Загора.

За фотографията си „Надежда“, той получи плакет и 150 лв.. Фотографът обаче реши да дари паричната награда на семейството на момиченцето, което  е снимал. То е село николаевското село Нова махала, което пострада най-много от наводненията. 

Втората награда е за Ренета Кирилова с фотографията „Моят свят“ , а носител на трета награда е Бетина Тодорова от Стара Загора. Наградата на Община Стара Загора отиде при Галин Рачев за творбата му „Р.S. защото мечтите се нуждаят от път и вълшебно моливче...“.

В Четврътия фотографски салон участват 26 автори от страната с общо 35 творби, селекционирани от жури. Събитието е включено в културния календар на Община Стара Загора и се провежда с цел представяне на идеи, проекти и реализации от областта на фотографията. То популяризира фотографията като средство за творческа изява, художествено виждане и стимулира публичен интерес към нейните изразни средства, твърдят организаторите.

Творбите ще останат в галерията до 15 ноември 2015 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама