БСП откликна положително на подадената ръка от АБВ

15:34, 03 ное 15 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП е отворена за предложения за политическо сътрудничество в местните общински съвети. Ще поканим на разговори АБВ и "Движение 21". Трябва да провеждаме лява политика, а не да се пазарим за постове. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков на пресконференция, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Вчера лидерът на АБВ Георги Първанов обяви, че левите партии трябва да се обединят, тъй като резултатите от изборите показват, че все по-малко хора гласуват за тях заради разделението им. Това беше пореден опит на бившия кадър на БСП за сближаване на отношенията с левицата.

Според него с тези избори е бил сложен кръст на демокрацията у нас. Той добави още, че не може заради един глас да се стига до изнудване и заплахи.

Миков посочи, че продължават да пристигат сигнали за тежки нарушения в изборния процес и за кражба на гласове. По неговите думи изборите са се превърнали в истинска битка.

По темата за държавния бюджет за 2016 г. лидерът на БСП заяви, че се очертава един десен бюджет, който няма да даде нищо на българските граждани. Според него се затвърждава тенденцията за преразпределянето на брутния вътрешен продукт (БВП) през него. Миков даде пример с Франция, където в условията на криза 57% от бюджета се преразпределя, а в България процентът е само 37.

"На този фон е видно замразяването на редица плащания, свързани с хората, които най-тежко понасят последиците на кризата - хората с увреждания и младите семейства", отбеляза Миков. 

Той подчерта и орязването на парите за образование, макар и с 0,1%. Това очертавало безперспективността и липсата на отговорност в следващите години в правителството на премиера Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама