Административен съд – Пловдив: Физически е невъзможно ръчното броене на всички бюлетини в срокове

15:38, 03 ное 15 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Физически би било невъзможно да се направи ръчно преброяване на повече от 100 хил. бюлетини в над 460 секции и да се спазят сроковете, в които магистратите трябва да се произнесат с крайно решение, ако има жалба от някоя политическа партия." Това заяви председателят на Административния съд в Пловдив Георги Петров, цитиран от Дарик радио.

"Административният съд не е избирателна комисия и ние не бихме могли да вземем евентуално решение за ръчно преброяване на всички бюлетини в Пловдив", посочи Петров.

По думите му физически би било невъзможно да се направи ръчно преброяване на повече от 100 хил. бюлетини в над 460 секции и да се спазят сроковете, в които магистратите трябва да се произнесат с крайно решение, ако има жалба от някоя политическа партия.

"Ако жалбата касае няколко протокола или секции, няма да е проблем да бъдат преброени ръчно, но не и за всички 467 секции", обясни той.

Според Закона всички инстанции на съда трябва да излязат с решение в двумесечен срок от постъпването на жалбата от дадена партия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама