Убиецът от Долно Езерово: Съжалявам, такова ми беше състоянието в момента

16:13, 03 ное 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Съжалявам, такова ми беше психическото състояние в момента”, това промълви двойният убиец от Долно Езерово Драгия Радневски при влизането си в съдебната зала на Окръжния съд в Бургас, където днес се гледа мярката му за неотклонение. В следобедните часове на 27 октомври Драгия Радневски застреля с ловна пушка майка и дъщеря в бургаския квартал Долно Езерово. Жените починаха на място вследствие на получените наранявания. Причината за кървавата трагедия е ревност.  52-годишният мъж застреля любовницата си Иванка и майка й Тонка, докато двете садяли чесън в двора.

Прокурорът по делото Йорданка Дачева поиска постоянна мярка за неотклонение задържане под стража на Радневски, с мотивите, че престъплението е извършено сособена жестокост и дързост, посред бял ден и с огнестрелно оръжие. Като друг мотив тя посочи това, че Драгия има вероятност да се укрие.

Служебният защитник на Драгия Радневски адвокат Веселин Цонев поиска клиентът му да остане под домашен арест, тъй като досега той не е осъждан. За същото апелира и самият Радневски. Защитата смята също, че за момента не са представени достатъчно доказателства, както и че не е изяснено напълно здравословното състояние на подсъдимия, за да му бъде наложена постоянната мярка за неотклонение задържане под стража.

На въпрос от страна на съдията какво е работил преди да извърши убийството, Драгия без капка притеснение заяви: „Щях да започвам работа като охрана, но на стана белята!“.

В крайна сметка съдия Георги Пепеляшев прецени да остави в ареста Драгия Радневски, след като му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение.

За подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години лишава от свобода или доживотен затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама