Полицейски флашмоб блокира Варна в сряда

17:05, 03 ное 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестен полицейски флашмоб ще блокира кръстовището на бул. "Владислав Варненчик“ и бул. "Република", в района на мол "Двете кули". Демонстрацията е насрочена за 18:00 часа на 4 ноември, сряда, и на практика ще затапи входно-изходната артерия на града в западна посока. 

Очаква се в зрелищната акция да се включат полицаи от Главна дирекция "Охрана” и от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието, служители на МВР във Варна, както и техните семейства, обяви Анатоли Атанасов от местния синдикат на служителите в затворите. 

По думите на синдикалиста работещите в системата недоволстват от предвижданите законови промени, които орязват "20-те шапки" при пенсиониране и месечните им заплати. Друга причина за напрежението е увеличаването на възрастта за пенсиониране, както и лошите условия на труд.

"Категорично настояваме веднага да се отмени параграф 10 от Допълнителните разпоредби на проекта за Закон за държавния бюджет, съдържащ безумното предложение възнагражденията на служителите на МВР да бъдат намалени с над 40% месечно, както и да се премахват вече постигнати социални придобивки", пишат от Синдикалния алианс "Сигурност" в МВР.

Освен във Варна протести ще има в цялата страна. Предстои среща на синдикатите в МВР, на която ще се обсъдят съвместни протестни действия. Целта е те да се увеличават като времетраене и място на провеждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама