Общинските съвети в общините Лозница и Цар Калоян проведоха първите си заседания

17:14, 03 ное 15 / Политика 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съвети в общините Лозница и Цар Калоян проведоха днес първите си заседания, на които новоизбраните общински кметове, кметове на кметства и съветници положиха клетва. Това съобщиха от Областната управа в Разград. Заседанията са открити от заместник областния управител Нурие Црънгалова, която е  подчертала, че всички, които полагат клетва днес ясно заявяват, че през следващите четири години ще защитават и отстояват правата и интереса на жителите на общината. „Днес вие поемате и най-голямата отговорност, която ви задължава да представлявате безпристрастно  хората и да работите за техния просперитет, като загърбите политическите си пристрастия и лични интереси”, е подчертала  Црънгалова, като допълнила, че основна задача на новоизбраните е да вземат мъдри и правилни решения в името на жителите.

Удостоверенията за избор на новите общински съветници, кметовете на селата и на общинския кмет Айхан Хашимов, избран за четвърти мандат са връчени от председателя на Общинската избирателна комисия Румяна Костадинова.

За председател на Общинския съвет в Лозница за трети пореден мандат е избран Ибрахим Ахмедов от ДПС. 

Клетва по време на първото заседание е положил и кметът на Цар Калоян Даут Аляовлу, кметовете на Езерче и Костанденец Хюсеин Хюсеинов и Йордан Ненков, както и 13 общински съветници. Председател на местния парламент в Цар Калоян ще бъде Гюнай Узунали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама