Осъдиха наркомани, нападнали хора на детска площадка

17:18, 03 ное 15 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жена и мъж, извършили престъпление дрогирани и пияни, бяха осъдени от Русенския районен съд, като представителят на силния пол ще изтърпи наказанието си в затвора.

Причина да се стигне до там е поведението им на 7 август 2014 г. в квартал „Чародейка“. След употребата на голямо количество алкохол, който гарнирали с наркотици, двамата седнали в беседка непосредствено до детска площадка, на която играели много деца. Жената водела със себе си своя питбул, който бил на каишка, но не и с намордник, както изисква закона.

В мотивите към присъдата не се споменава, носела ли е със себе си средства да почиства след животното си, което също е задължително, както и имало ли е то паспорт, който собственичката му да е готова да покаже във всеки един момент при евентуална проверка от служители на Звеното за контрол и опазване на обществения ред и сигурност (КООРС) към Община Русе.

Децата на площадката били пазени от своите родители, които станали свидетели, а и участници, на станалото малко по-късно. То пък било провокирано от минаването на група младежи, с които пияните наркомани се скарали. Мъжът започнал да хвърля камъни по компанията, а жената насъскала питбула срещу минаващите.

Родителите на децата и съседи направили забелжка на двойката да махнат кучето и да напуснат площадката, защото са опасни за децата, но вместо да направят това, мъжът заплашил гражданите с изнасилване, с убийство и със замерване с камъни.

В спора се намесили мъжете на площадката, които настоявали, двамата наркомани да се махнат, тъй като кучето ставало все по-агресивно и хората се притеснявали за сигурността на малчуганите, пред очите на които се развивала грозната и опасна сцена, която завършила зле.

Бащите също били заплашени с изнасилване и убийство и засипани с псувни от страна на пияния и дрогиран мъж.

В това време една от жените отвела децата в страни, а друга се обадила на тел. 112. Мъжете пък останали, решени да махнат опасните за децата им хора от предназначеното за игра на малчугани място. Един от мъжете също се обадил на тел. 112, което отключило още повече агресията на наркомана. Той тръгнал към мъжа с камък в ръка, а жената с песа го насъскала срещу бащата, защитаващ децата.

Звярът се нахвърлил върху него, като го захапал за корема. Наркоманът не достигнал жертвата си с камъка, защото се спънал и паднал на земята. Жертвата на агресивния хищник също се озовала там, а псето продължавало да го напада, при което човекът получил множество травми по тялото и крайниците. Всичко това се разиграло пред очите на детето на нападния мъж, което било силно стресирано за продължителен период от време.

На помощ се притекли всички останали свидетели, които успели да хванат кучето и да го обездвижат, притиснато в земята. Намерил се човек, който имал лейкопласт в себе си, с който били вързани краката и муцуната на опасния звяр.

В това време на мястото пристигнали полицаи, което сложило край на спречкаването. Те повикали ЦСМП, за да осигурят медицинска помощ за пострадалия мъж, както и служители на приюта за животни, които да отведат опасното куче. Наркоманът се хвърлил да го спасява и то нееднократно, което наложило накрая да му сложат белезници.

Заради извършеното, мъжът е осъден на година и половина лишаване от свобода, които ще прекара в затворническо заведение от закрит тип, при първоначален строг режим. Той вече бил осъждан и това не била първата му среща с Темида. При престоя си в затвора той ще бъде лекуван принудително от наркозависимостта си, е решил съдът.

Жената пък, която била с чисто съдебно минало, е освободена от наказателна отговорност, която е заменена с административна и й е наложена глоба от 1 500 лева. Толкова ще трябва да плати тя и на пострадалия от кучето й мъж, който завел граждански иск срещу нея.

Двамата осъдени ще трябва да дадат още няколкостотин лева, за да покрият разноските по делото срещу тях.

Присъдата не е влязла в сила и може да се обжалва пред Русенския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама