Русенските "Пристанищен комплекс" и "Студентски столове и общежития" с привилегировани депозити в КТБ

17:30, 03 ное 15 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Синдиците на Корпоративна търговска банка са огласили днес два списъка - единият е на всички лица и фирми с привилегировани депозити, които са направили цесии върху тях, а другият - на всички привилегировани депозити, сключени в срок до 2 години преди изпадането на банката в несъстоятелност. Информацията съобщава София Topnovini.bg.

Сред интересните клиенти на банката фигурират и няколко русенски компании. "Пристанищен комплекс - Русе" ЕАД разполага с няколко привилегировани депозита на обща стойност 4.47 млн.лв. "Студентски столове и общежития" ЕАД клон Русе също разполагат с подобобен депозит на стойност 403 хил.лв. Фирмата "ЕСО" ЕАД Русе има депозит от 465 хил.лв.

Огласяването им стана възможно с промени в Закона за гарантиране на влоговете в банките, който позволи разкриването на данните.

Привилегированите депозити са такива, на които банката е давала по-благоприятни лихвени проценти от тези на официално обявените си продукти. Поради тази причина и те не получават покритие от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама