300 полицаи блокираха кръстовището на Чифте баня (обновена в 18.00 ч.)

17:31, 03 ное 15 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 300 пловдивски полицаи, повечето в цивилно облекло, излязоха на протест пред Областната дирекция на МВР, видя репортер на Пловдив Topnovini.bg.

С развети национални знамена те се събраха пред сградата, след което тръгнаха към кръстовището на Чифте баня, където блокираха за кратко трафика. Движението би спряно изцяло с изключение на десния завой от бул. "Шести септември" към бул. "Цар Борис III Обединител".

За броени минути се образуваха огромни задръствания от коли на ключовото кръстовище, което е едно от най-натоварените в пиковите часове. Мнозина шофьори изразиха раздразнение от блокирането на движението, а полицаите се опитаха да ги убедят, че това е единственият начин да отстояват исканията си.

В крайна сметка кръстовището бе освободено. Протестиращите заявиха, че са готови всеки ден от 12 часа и след 17.30 часа да излизат и да блокират ключови места в града, за което ги призова представител на комисията за социален диалог.

Припомняме, че от Синдиката на служителите на МВР в Пловдив съобщиха, че над 150 служители са подали рапорти за напускане. Това са основно хора от движещи структури от цялата Пловдивска област, както редови полицаи, така и районни инспектори и инспектори от криминална полиция.

Молбите започнали да "валят", след като се заговори за промени в заплащането и обезщетенията. След днешната среща с ръководството на МВР в София не са били постигнати конкретни резултати, вследствие на което полицаите на общо събрание решиха да започнат протести в различни градове на страната.

Пловдивските полицаи ще се включат и в общонационалния протест на 8 ноември в столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама