Разходите за сектор "Сигурност" тежат като воденичен камък, обяви реформатор

18:00, 03 ное 15 / Политика 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Категорично подкрепям финансовия министър Владислав Горанов, към когото много пъти съм бил критичен на принципна основа. В случая за намаляване на разходите в сектор "Сигурност" е абсолютно прав. 

Това заяви пред София Topnovini.bg депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров във връзка с предложението на Министерството на финансите да отпаднат голяма част от привилегиите на служителите в сектор "Сигурност". 

Според народния представител трябва да се намери решение в един конструктивен тон със синдикатите, защото униформените служители тежат като воденичен камък на българския бюджет. 

"Напълно нелогично е един човек, който е администратор, а не е полицай на улицата и не поема риск, да ползва толкова много привилегии от всякакъв вид - отпуски, пенсиониране и заплати", посочи Димитров. 

По думите му предлаганите мерки са от няколко вида. Имало такива, които касаят всички служители и се отнасят за пенсиониране, отпуски и т.н., като в това също имало логика да бъде променено. 

"Не сме толкова богата държава за да можем да плащаме толкова много привилегии", категоричен е реформаторът. 

Той призова синдикатите да седната на масата на преговорите, да си подготвят сериозни аргументи, сметки, позиции и конкретни предложения, а не да търсят силовия начин на протест. 

"Тези проблеми, ако не бъдат решени, ни водят към сценария "Гърция". МВР, българската енергетика и още няколко области са като една мини Гърция у нас. Те са с огромни разходи, които се трупат. Стига със заплахите за протести, нека седнат на една маса и да намерят решение", призова още веднъж Мартин Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама