Протестиращите полицаи с грубо и арогантно поведение към граждани и журналисти (видео)

19:25, 03 ное 15 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестиращите в центъра на София полицаи проявиха изключително грубо и арогантно поведение спрямо журналистите и гражданите, които преминават покрай тях. Освен това, стана ясно, че този протест е несъгласуван със Столичната община, което го прави незаконен. Единствено заплануваното недоволство утре има одобрението на общинарите.

Още в самото начало на протеста бе нападнат репортер на София Topnovini.bg, като беше направен опит да му бъде повреден диктофонът. По време на разговорите между гл. секретар на МВР Георги Костов и недоволните служители в системата един от полицаите избута репортера ни, като го удари през ръцете, в които държеше диктофона си. Въпреки неуважителното си поведение въпросният служител на реда не се извини.

Малко по-късно семейство с малко дете също бяха обиждани и заплашвани от протестиращите заради забележка. При този случай за малко не се стигна до физическа саморазправа. 

Във първото видео, което публикуваме, се вижда как гражданин прави забележка на протестиращите, че нямат право да недоволстват, защото и без това нищо не вършат. Веднага се събра група от цивилни полицаи около човека, които започнаха да крещят срещу него и да го питат кой му е платил да бъде тук. Един от протестиращите отвърна на нападките с аргумента, че направилият им забележка мъж е пиян и на нищо не прилича.

Някои от тълпата крещеше, че това е провокация и че медиите само това чакат. Един от протестиращите, който носеше качулка, заплаши фотограф, като му каза да не се бута. Ситуацията се размина само с взаимни обиди, а провокиралият напрежението гражданин си отиде невъзпрепятстван.

Протестът продължава и към този час, като десетки автомобили все още са блокирани на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ преди Орлов мост посока НДК. Изнервените шофьори надуват клаксоните периодично. Една част от протестиращите пък се насочи към Народното събрание.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама