Плевенските полицаи се включват в протеста

19:54, 03 ное 15 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По всяка вероятност полицаите от ОДМВР – Плевен ще се включат в протеста срещу орязването на доходите им, споделиха пред журналисти от офиса на Синдикалната организация (СФС) в града преди минути. Съгласно информацията, протестните действия ще се проведат от 18:00 часа на околовръстното над КАТ. Днес през целия ден нямаше никаква информация за предстоящите действия, а от местното звено на синдиката учтиво отказваха коментар.

Неофициално много полицаи от Плевен заявиха пред репортер на Топновини, че се чувстват огорчени от намеренията за орязване на бюджета, според които месечните им заплати ще спаднат с повече от 300 лева.

Междувременно в страницата на СФС бе публикувано обръщение към гражданите на Република България, в което служителите от сектор „Сигурност“ обясняват мотивите за своите протести. Официалната причина е беззъбият опит за реформи в най-неподходящия момент и в едно от най-важните държавни звена.

„Уважаеми граждани, Свидетели сме на безпрецедентна атака срещу държавността в България. В момент, в който Европа е залята от бежанска вълна, изпълнителната власт в страната, в лицето на Министерски съвет и Министерство на финансите, оголва и обезличава всички звена, грижещи се за нейното опазване. Прави го с безумно и задкулисно предложение за „реформи“ в сектор „Сигурност“. Решение, взето от страна на управляващите, които отвращават и прогонват професионалистите в системата. Атаките от страна на Министерски съвет във всевъзможни медии, доведоха до тоталното сриване на авторитета на институцията МВР.

Превърнаха, тези които пазят обществения ред и държавността в „Обществен враг №1 

Направиха го целенасочено и тенденциозно. По този начин ще постигнат своите политически цели, но предават националните интереси“, се казва в обръщението.

В някои от по-големите градове картината е страшна. Според последната информация, в Пловдив положението е на път да излезе от контрол. Повече от 170 полицаи са подали рапорт за напускане, като сред тях са абсолютно всички служители на отдел „Убийства“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама