Полицейският протест блокира магистрали, проходи и гранични пунктове

20:25, 03 ное 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спонтанният полицейски протест обхвана цялата страна. Недоволството от орязването на социалните придобивки на служителите в сектор „Сигурност“ се изрази в затварянето на пътища, включително магистрали и дори проходи. Блокиран беше достъпът до гранични пунктове. В София, както и в повечето градове, акцията предизвика огромни задръствания.

Полицаи от Пазарджик блокираха едното платно на автомагистрала „Тракия" в посока София, а техни колеги от Хасково и Димитровград – детелината на магистрала „Марица“ край Димитровград. Подкрепиха ги и полицаи от Бургас и Кърджали.

По-рано днес бяха затворени проходите Шипка, Хаинбоаз и Маказа, както и граничните пунктове с Турция, съобщи Дарик. 

Към 17:40 беше напълно блокирана магистралата край детелината на Димитровград. Километрични опашки от автомобили и ТИР камиони. Близо 200 служители от ОД на МВР Хасково протестират, категорични са, че няма да прекратят протеста докато финансовият министър Владислав Горанов не оттегли предложението си.

По-рано за около час и половина е бил блокиран централният булевард на Хасково – бул. „България“. Полицаите са изоставили автомобилите си с вдигнати предни капаци.

Близо 300 пловдивски полицаи, повечето в цивилно облекло, излязоха на протест пред Областната дирекция на МВР. С развети национални знамена те се събраха пред сградата, след което тръгнаха към кръстовището на Чифте баня, където блокираха за кратко трафика.

Над 200 служители на Областната дирекция на МВР във Велико Търново излязоха на мирен протест в знак на солидарност със своите колеги от София и страната след края на работния ден.

В Стара Загора също излязоха на протест стотина служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама