Обсъждат развитието на Розовата долина в Казанлък

07:07, 06 ное 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Научна конференция  „Връзки на развитието.  Влияние на науката, образованието, инвестициите и иновациите върху социално-икономическото развитие на Розовата долина „ ще се проведе днес и утре в Казанлък. Тя е организирана от Общината, Българска академия на науките (БАН) и Регионалните академични центрове в Казанлък и Стара Загора.

Конференцията ще открие председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров. Участниците ще дискутирата темата:  Икономиката на регион Казанлък и област Стара Загора: Конюнктура, особености, перспективи. Ще бъдат обсъдени и проблемите на  регионалното иновативно развитие.

Иновации в машиностроенето – как ги правим в „Арсенал” ще представи инж. Янко Запрянов, директор Технологично и иновационно оборудване  в казанлъшката оръжейница, а успешният тандем наука и бизнес в иновационните процеси, ще коментира инж. Благoвеста Шинева, управител на Център за изпитване и европейска сертификация в Стара Загора.

Ще бъдат дискутирани и теми за връзката държава – община и наука, и бизнес, наука и индустрия през погледа на БАН, и др.

Участниците в конференцията ще се запознаят и с културно- историческите и туристически забележителности на Казанлък  и Розовата долина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама