Проф. Мирчев видя конфликт Цветанов-Борисов в протестите

07:52, 06 ное 15 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"С тази стачка на полицаите една от хипотезите е, че избухва много конфликтно отношение между Цветанов и Борисов", заяви пред БНТ кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев.

"Изборджията е Цветан Цветанов. И Цветанов всъщност с този тотален успех, който подари на ГЕРБ, стана силната фигура в ГЕРБ. На фона на успеха на Цветанов Борисов вече изглежда доста съмнителен лидер на ГЕРБ", твърди Мирчев.

"Не забравяйте амбициите на Цветанов от февруари 2013 г. да свали от премиерското място Борисов и той да стане премиер. Затова тогава Борисов толкова изненадващо си подаде оставката, за да избърза - този конфликт да го разреши по един друг начин. Това в момента назрява", каза социологът.

Имам информация за това "откъдето трябва", както се казва, ние сме малка държава и всичко се знае, аргументира се кандидатът на БСП за кмет.

"Има десетина основания, за които се иска касиране на изборите. Внесоха се може би 10 килограма доказателства, стотици засечени протоколи, които не са изрядни и подлежат на второ броене. Има много основания за тази жалба за касиране на изборите в София", каза проф. Мирчев.

Той твърди, че ако "нямаше фалшификация на вота", реалният резултат за него би бил 13-14 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама