Кънев: Цветанов и Местан говорят едно и също

08:41, 06 ное 15 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на ДПС Лютви Местан говорят едно и също с едни и същи неверни числа. Опитите на Цветано, Местан и псевдомедиите около ДПС да внушат преди изборите, че Реформаторският блок няма да успее, рухнаха. Опитите да го внушат след изборите, се сблъскват с числа. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев в ефира на “Нова телевизия”.

Той припомни, че вчера е провел среща с лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, в която са се поздравили за успеха. И посочи, че са се обединили около тезата, че тонът, зададен от Цветанов, е вреден за държавата и би довел до дестабилизация на държавата. “От две седмици се опитвам да успокоя Цветанов”, допълни Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира и полицейските протести. Около тях той видя сценарий, с който държавата да се клати. “Но мафията се ръководи от тъпи хора - клатят държавата със сценарий, който е за други обстоятелства. Псевдомедиите, които в момента казват, че политическите протести трябва да доведат до оставка на правителството, са същите медии, които спретнаха на Борисов Костинброд, които го свалиха от власт през 2013 г. и той вижда, че му притоплят стара манджа”, каза Кънев.

Съпредседателят на Реформаторския блок отново отговори и на обвиненията на бившия ковчежник на ДСБ, който персонално нападна Кънев с недоказано твърдение за 1 млн. лв. депозит в КТБ. “Това е част от цялата тази долна атака”, каза лидерът на ДСБ. “1 млн. лв. е имало в сметката на ДСБ на 6 август 2012 г. На 23. юни 2013 г., когато бях избран за председател, имахме 300 000 лева. Тогава нямахме приходи и през лятото на 2014 г. останалите 40 960 лева потънаха с КТБ. Един милион аз не съм виждал, партията нямаше такива пари”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама