Стефан Желев влиза в парламента на мястото на Любомир Христов

10:24, 06 ное 15 / Политика 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стефан Желев е новият депутат от Шуменски регион. Той заема мястото на избрания за кмет Любомир Христов от ГЕРБ, който днес бе освободен от Народното събрание по негово искане.

Желев става депутат, след като следващата в депутатската листа на партията след Любомир Христов – областният управител Донка Иванова, депозира отказ да заеме мястото в парламента. Своето нежелание да стане народен представител декларира и нейната заместничка в Областна управа – Селиме Кърджалиева.

Така четвъртият в листата Стефан Желев влиза в Народното събрание. Той беше водач на листата с общински съветници на ГЕРБ в Шумен и получи място в местния парламент.

Проф. Желев, който най-вероятно ще положи клетва като народен представител в сряда, заяви, че като депутат ще работи за гражданите на Шумен и проблемите на областта, които са най-наболели, като водата, въздуха, безработицата.

Желев допълни, че в парламента би бил полезен с участието си в комисиите по образование и отбрана и сигурност.

След като положи клетва като депутат той ще отстъпи мястото си като общински съветник на Дилбер Мехмедали.

Желев е университетски преподавател в областта на техническите науки и общински съветник в Шумен от 2011 г.

Завършил магистратура във Висшето зенитно ракетно инженерно училище, гр. Киев, Украйна. През 1997 получава научна степен “доктор”, през 1999 става доцент. Тези научни звания получава, докато е преподавател във Висшето военно училище за артилерия и противовъздушна отбрана “П. Волов”, Шумен. През 2013 година придобива академичната длъжност професор, а от април 2014 е ръководител на Факултета по технически науки в ШУ „Еп. К. Преславски”.

През 2003 г. е награден с грамота за родолюбива дейност от Общобългарския комитет „В. Левски” и Фондация „В. Левски”. През май 2011 г., с решение №867 на Общинския съвет в Шумен, академичният научноизследователски колектив, ръководен от него, получава Наградата на Шумен в системата на образованието и науката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама