Седем депутати от ГЕРБ напуснаха парламента, за да станат кметове

10:49, 06 ное 15 / Политика 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем народни представители от ГЕРБ, които бяха избрани на балотажа на 1 ноември за кметове, напуснаха парламента. Народното събрание освободи по тяхно искане Вяра Церовска, Любомир Христов, Дарин Димитров, Корнелия Маринова, Валентин Василев, Кирил Котев, Красимира Атанасова, които са избрани за кметове съответно на Перник, Шумен, Търговище, Ловеч, Разград, Сандански и Долни Чифлик.

Очаква се решение на Централната избирателна комисия за новите депутати, които ще положат клетва следващата седмица.

Вяра Церовска от Перник освобождава депутатската банка, като мястото й би трябвало да заеме настоящият областен управетел и ексдепутат Ирена Соколова. Ако тя откаже, нейно място в парламента трябва да влезе Радомир Кирилов - треньор по футбол. Мястото на Любимир Христов на депутат от Шумен също трябва да бъде заето от областния управител Донка Иванова. Дарин Димитров в Търговище ще бъде заменен от Стефан Иванов. Избраната за кмет на Ловеч Корнелия Маринова отваря място в парламента за Иван Миховски, бивш и новоизбран общински съветник в Троян.

Мястото на избрания за кмет на Разград Валентин Василев ще бъде заето от финансиста Михаил Тодоров. Новият кмет на Сандански Кирил Котев, който влезе в парламента чрез преференция, освобождава място за бившия депутат от Благоевград Йордан Андонов. Мястото на депутата от Варна Красимира Атанасова, избрана за кмет на Долни чифлик, ще бъде заето от Даниела Панайотова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама