Парламентът забрани промяната на фасадата на жилищните сгради

11:19, 06 ное 15 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъдат забранени всички дейности, които нарушават целостта, архитектурния вид, устойчивостта на строителната конструкция, пожарната безопасност или безопасното ползване на сгради. Това решиха народните представители с промени в Закона за етажната собственост.

Депутатите приеха глоби за управителят на жилищна сграда при неизвършен неотложен ремонт, като се въвежда забрана за промяна на фасадата на жилищни сгради занапред

С  други текстове се въвеждат допълнителни задължения за собствениците да  поддържат сградата в техническо състояние, според изискванията на Закона за устройство на територията, и да осигуряват  безопасната експлоатация на всички съоръжения и инсталации.

Промените дават и нови права на общото събрание да приема решение за възлагане съставянето на технически паспорт на сградата, както и да определи 6-месечен срок, в който нововъзникнала етажна собственост да избира управителен съвет.

Депутатите предвидиха и възможност правомощията на УС и на сдружението на собствениците или част от тях да се възлагат на юридически лица за срок 2 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама