Обявиха имената на актьорите, заради които Сидеров нахлу в НАТФИЗ

11:24, 06 ное 15 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Актьорите Евгени Будинов и Анатоли Лазаров са хората, заради които лидерът на „Атака“ Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ на 23 октомври. Това стана в нощта преди деня за размисъл. След това вечерта на самите избори депутатът нахлу отново в театралната академия, след което последваха масови безредици в центъра на София, при които Сидеров беше ударен в лицето и разкървавен.

Политикът обясни след това, че е търсил в НАТФИЗ човек на име Анатоли, който ударил един от свитата на лидера на „Атака“. Тогава Сидеров твърдеше, че в академията се употребяват наркотици, тъй като студентите стояли до късно на лекции.

Двамата актьори признаха, че до сега са се крили и не са споменавали за сблъсъка си с депутата, тъй като ги било страх от търсене на разплата от хората на Сидеров. Те обаче са дали показания в полицията. Двамата разказаха какво точно се е случило, за да се стигне до тези събития.

В петък вечер Будинов и Лазаров били близо до НАТФИЗ. Видели как едно момче маже и лепи плакати върху афишите на студентите. Направили му забележка и след това се разиграла цялата случка, при която депутатът твърди, че е бил ударен от Анатоли. Той от своя страна е на обратното мнение. Как можем да нападнем човек, който ходи със свита, заявиха актьорите.

Двамата получиха подкрепа от зам.-председателя на Съюза на артистите Валентин Танев. Той уточни, че до сега не е имало подобен казус в гилдията и не знае как да подходи към него.

„Не мога да разбера защо цялата държава се занимава с такива глупости и кретении. Според мен това не е най-важното ... че някакъв човек с бяла коса нахлул в НАТФИЗ", каза Будинов

"Пазихме имената им в тайна, защото те са обявени от шпиц команда за издирване. От едни биячи. Каква е тази държава? Вие представяте ли си Марин льо Пен да влезе в Сорбоната!? Та тя ще загине веднага като политик“, заяви Танев.

След скандала в НАТФИЗ главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Волен Сидеров, като вчера депутатите гласуваха „за“ отнемането му.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама