Докладът за фалита на КТБ е конфиденциален

11:36, 06 ное 15 / Политика 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предоставянето на окончателния доклад за фалита на КТБ на Народното събрание и българската общественост би довело до нарушаване на договора между двете страни, в който е записана клауза за конфиденциалност. Подобно нарушение предвижда изплащането на неустойки към кредиторите на КТБ.

Това съобщи по време на петъчния парламентарен контрол финансовият министър Владислав Горанов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

По думите му международната фирма за разследване на банкови фалити "Аликс партнърс" е готова с доклада за Корпоративна търговска банка, но той подлежи на анализ от страна на синдиците на КТБ, целяща максимална защита на интересите на кредиторите на масата на несъстоятелността. Към момента проектът на доклада не бил окончателно съгласуван между страните.

Финансовият министър каза още, че оповестяването на текстовете от доклада на такъв етап би затруднил работата на синдиците и поражда риск длъжниците към КТБ да предприемат действия, които да забавят или осуетят купуването на масата на несъстоятелността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама