Преобразиха обръщалото до новата сграда на ПУ в Пловдив

11:36, 06 ное 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обръщалото пред новата сграда на ПУ "Паисий Хилендарски" на бул. "България" е изцяло обновено, видя репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Днес реновираното съоръжение бе официално открито от кмета на район "Северен" Ральо Ралев, който преряза лентата и лисна символично менче с вода.

Около 2000 кв. м е площта на преобразеното място, което е последна спирка на няколко автобуса от градския транспорт. Положена е основа от трошен камък, върху която има битумизирана основа, армираща мрежа, 4 см неплътен асфалтобетон и 4 см износоустойчив асфалтов слой, обясни районният кмет.

Над 500 кв. м пък са новите тротоари, изпълнени с 6-сантиметрови видбропресовани плочи и нови бордюри. "Всичко е изцяло ново. Напролет ще направим и цветни фигури, дръвчета, поливна система", допълни Ралев. 210 хиляди лева са вложени в преобразяването на обръщалото.

Продължават и другите инфраструктурни ремонти в "Северен". Вече е положен асфалтът на ул. "Ладога" в квартал "Захарна фабрика", ще се продължи с тротоари. Работи се и на ул. "Стефан и Обрейко Обрейков" в квартал "Гагарин".

Предстои и ремонт на ул. "Гонда вода", където през последните години платното непрекъснато се изкръпва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама