Закриват пивоварната "Каменица" в Пловдив, 58 души остават без работа

11:58, 06 ное 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес се преустановява производството в пивоварна "Каменица" в Пловдив, съобщи на пресконференция главният директор на компанията Марко Ниавро.

Затварянето на фабриката ще засегнe 107 души, уточниха от фирмата. На 58 работници ще бъдат прекратени трудовите договори, 16 ще бъдат преназначени в Хасково. 33-ма служители ще имат временна заетост до пълното преустановяване работата на фабриката.

Част от работниците притежавт и акции от компанията. През годините не са им изплащани дивиденти, но това ще бъде направено след Общото събрание, което е насрочено за юни 2016 г., уточниха от ръководството.

Хората ще бъдат компенсирани с финансови пакети, увери Ниавро. Работниците с най-малък трудов стаж ще получат 7 работни заплати, а на тези с над 20 години стаж ще бъдат изплатени 14 работни заплати.

Пивоварната се затваря заради липсата на потенциал за развитието, обясни Ниавро. По думите му поддръжката е станала много скъпа предвид местоположението на фабриката в самия център на града.

Седалището на "Каменица" си остава в Пловдив, заяви изпълнителният директор Антон Карлов. Отделите "Финансов", "Човешки ресурси" и "Търговски" ще продължат да работят в Града под тепетата, увери той.

Съществуващите сгради на завода ще бъдат разрушени. Единствено ще остане високият комин. В част от парцела ще бъде изграден мултифункционален комплекс с микропивоварница, музей, ресторант, парк, отворена сцена. Инвестициите възлизат на 2 млн. евро. Ще бъдат разкрити 50 нови работни места.

Новото строителство ще бъде на площ 3000 кв. м. За останалите 31 000 кв. м от терена, на който в момента е разположена фабриката, се търси инвеститор.

Предвижда се строежът на новата база да започне в началото на 2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама