Заплатите на полицаите - според качеството на работата, предлага Горанов

12:25, 06 ное 15 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разумно е да бъдат разработени атестационни механизми, според които на база на качеството на работата на полицаите да им бъдат повишавани заплатите, а не това да става автоматично - с по 2% на година. Такова мнение изрази министърът на финансите Владислав Горанов в кулоарите на Народното събрание.

“Направихме значителни отстъпки от първоначалния вариант. За мен положителното е, че дебат за системата на МВР се води. Той по принцип е труден, защото това са големи и консервативни ведомства, това се отнася и за Министерство на отбраната. През годините структурата на бюджета бе изместена така, че напрактика тези служители работят в изключително мизерни условия. Липсват всякакъв ресурс за осигуряване на възможност те да изпълняват нормално своите функции - като материална обезпеченост, техника, автомобили, въоръжение. Така че стъпка в промяна на структурата на бюджета на силовите ведомства е правилната посока”, каза той.

Министър Горанов припомни още, че окончателното решение ще бъде взето в Народното събрание и нищо не е предопределено. В отговор на въпрос той посочи, че премиерът Бойко Борисов е бил в течение за предлаганите промени.

Министърът коментира и протестите, като ги определи като “нормални”, но също повдигна въпроса за формата на протеста. И призова полицаите да не напускат системата, тъй като 20-е заплати при пенсиониране ще бъдат изплащани.

Той заяви още, че е видимо, че протестите на полицаите са организирани.

“Ако не от синдикатите, значи е от някой друг”, каза Горанов, като заяви, че няма данни от кого, но допълни, че не смята, че е от някой от политическите среди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама