Празник по време на протести в МВР-Бургас, 15 са напускащите

13:18, 06 ное 15 25 1516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на месеца около 15 служители на Областната дирекция на МВР-Бургас са подали заявления за напускане. Всички те ще бъдат освободени, няма да се търсят начини да бъдат задържани. Това каза пред журналисти директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов. Той не коментира дали ще има наказани служители за нерегламентираните протестни действия – блокирането на движението по ул. „Хр. Ботев”.

Служителите, участващи в регламентирано мероприятие, т.е. с подадено заявление, организирано от синдикалните организации, на място, определено от Общината, в рамките на закона, имат абсолютното право да си протестират, уточни Калоянов. Той обаче не отговори на въпроса дали имат основание протестите на служителите в сектор „Сигурност”, като каза, че за това трябва да се питат техните синдикални лидери.

„Щом служителите по някакъв начин изразяват искания, най-вероятно имат проблеми. Доколкото обаче виждам тези проблеми са чуваеми и се търси активно решение. След като бъде решен проблемът, а той, както виждаме, вече е почти решен, предполагам и че основанията за такива искания ще отпаднат”, заяви Калоян Калоянов.

В неделя, 8 ноември, полицията ще отбележи професионалния си празник. На фона на ситуацията пред последните дни директорът на МВР-Бургас каза, че ще го посрещнат с оптимизъм, с равносметка какво са направили досега и какво предстои за бъдещето.

По този повод днес пред сградата на Областната дирекция на МВР се проведе тържествена церемония по полагане на венци и цветя и награждаване на отличени полицаи.

Със заповеди на министъра на вътрешните работи бяха наградени комисар Владимир Маринов, зам.-директор на бургаската полиция, с почетен знак на МВР III степен; гл. инспектор Коста Кирязов, началник-сектор „Противодействия на престъпления с висока обществена опасност”, с почетен знак II степен. Почетен знак III степен получиха ст. инспектор Кирил Кирязов, началник на група „Индустрия и търговия” в Икономическа полиция; инспектор Цветан Динков, разузнавач в сектора, занимаващ се с престъпленията във финансово-кредитната система; гл. разследващ полицай инспектор Соня Николова; ст. инспектор Христо Грудов, началник-група „Противодействия на отвличания и изнудвания, палежи, взривявания и разпространение на наркотици”; ст. инспектор Димитър Танев, началник-група „Престъпления против личността и трафик на хора”; ст. инспектор Даниела Каменова, началник-група в лабораторията за ДНК анализи. С писмена похвала бе отличена ст. разследващ полицай инспектор Албена Кръстева-Драгнева.

Поздравителен адрес бе връчен и на гражданин, проявил доблестна постъпка. Това е 20-годишният Станислав Тенев, който на 19 септември тази година около 01,00 часа вечерта спасил жена с малко дете, нападната от двама крадци в района на бл. 35 в ж.к. „Изгрев”. Младежът герой учи „Управление на хотели и ресторанти” в Колежа по туризъм, тренира фитнес и членува в Съюза на българските командоси.

Церемонията завърши с поставяне на венци и цветя пред паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама