Новите кметове и общински съветници в Шумен получиха удостоверенията си

13:37, 06 ное 15 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската избирателна комисия връчи на кмета на Шумен Любомир Христов удостоверението за избора му като градоначалник. Своите удостоверения получиха и 41-те нови общински съветници в Шумен, както и кметовете на селата в общината.

Удостоверенията бяха връчени от председателя на Общинската избирателна комисия Даниела Величкова

С пожелания за успешна и ползотворна работа Даниела Величкова връчи първо удостоверението на новия кмет на Шумен, като добави, че това е петият поред демократично избран кмет на града.

Любомир Христов благодари на ОИК за добре свършената работа по време на местните избори. “Изборите вече приключиха и ни чака работа и то доста работа”, допълни Любомир Христов и пожела попътен вятър на всички.

След това председателят на ОИК връчи удостоверенията и на общинските съветници и на кметовете на селата.

Не всички от новия съвет присъстваха в зала 304. Някои от тях, като съветникът от Атака Добрин Чайлев е получил по-рано през деня документа си.

След церемонията Любомир Христов потвърди новината от сутринта, че проф. Стефан Желев ще заеме неговото място в парламента. Христов обясни, че Донка Иванова и Селиме Кърджалиева са депозирали молби за отказ от депутатското място и остават на сегашните си постове – областен и заместник областен управител.

Кметът допълни, че на мястото на проф. Желев в Общинския съвет влиза Дилбер Мехмедали.

На въпрос дали ще има съветници от ГЕРБ, които ще влязат в администрацията Любомир Христов заяви, че вероятно ще има още промени, но отказа да ги назове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама