Георги Божков: Много разчитаме на публиката да подкрепи националния отбор в Русе

13:41, 06 ное 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три баскетболистки на "Дунав 8806" са в състава на националния отбор за предстоящите двубои с Русия и Гърция- Радостина Димитрова, Цветомира Шаренкапова и Зорница Костова. Три са и баскетболистките на Монтана в тима- Даниела Петева, Виктория Стойчева и Радостина Димитрова. 

В тима за срещите, които са в края на месец ноември са още: Стефка Митева/ Алба/, Христина Иванова /Орвието/, Милена Томова /Берое/, Габриела Костова /Нефтохимик/, Жаклин Златанова /Сарагоса/ и Ноел Куин /Наполи/. 

„Много разчитаме на публиката да подкрепи националния отбор“, заяви на пресконференция селекционерът на националния отбор Георги Божков за Евробаскет 2017 в зала „БУЛСТРАД Арена“ в Русе.  Първото домакинство на българския тим е в Русе на 25 ноември, от 18 часа срещу Гърция. Билетите за срещата са с цена 8 лв. Преди това, на 21 ноември от 11 часа българско време, тимът ни гостува в Екатеринбург на Русия.

„Започваме нов квалификационен цикъл, който ни връща към схемата от преди 15 години. Всички мачове ще се изиграят в рамките на една година. Ясно е, че ще ни е много трудно. Имаме на практика три дни за подготовка, преди да отпътуваме  за Русия. Момичетата, които играят в България, ще се съберат на 13 ноември, останалите трябва да са тук на 16-ти.

Хубаво е, че имаме изграден екип с колегите Стефан Михайлов и  Петко Маринов. Трябва заедно да направим бърза преценка на състоянието на всички момичета. Много разчитаме на публиката да създаде изключителна атмосфера. Не знаем какъв ще бъде съставът на съперниците ни, но всяка точка във всеки мач ще е много важна“, каза селекционерът.

Той отбеляза благодарността си към капитана на тима Милена Томова. „Тя успя да дойде в националния след майчинство, а имаше повод да не го прави.Такива играчи са за пример“, каза още Георги Божков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама