Броят повторно бюлетините във варненско село

14:01, 06 ное 15 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Недействителните бюлетини от изборите в село Стефан Караджа ще бъдат броени в Административния съд във Варна, след като магистратите уважиха жалбата на Коста Костадинов, който е един от загубилите кандидати. Мъжът оспорва решение на Общинската избирателна комисия в града, с което Илхан Исмаилов Салимов е обявен за кмет на селото.

В откритото съдебно заседание жалбоподателят поиска от съда повторно преброяване на 23 недействителни бюлетини, чийто брой за него е съществен при незначителната разлика между двамата кандидати.

Съдът счете, че искането е основателно и отложи заседанието за 9 ноември от 13.30 часа, когато в присъствието на представител на ОИК-Вълчи дол изборните книжа ще бъдат отворени и преброени отново недействителните бюлетини.

Съдът заседава и по още едно изборно дело, свързано с решение на Общинската избирателна комисия община Ветрино, с което е обявен за избран за кмет на с. Невша на първи тур Зоя Георгиева Атанасова.

Жалбоподателят е Николай Николов от същото село. Неговият адвокат оспори пред съда съдържанието на протокол на секционна избирателна комисия в с. Невша и заяви, че попълването на протокол с невярно съдържание е нарушение на изборните правила.

Съдът обяви, че ще се произнесе с решение в законно установения срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама