Велчев: Цветан Василев още е собственик на БТК

14:53, 06 ное 15 / Политика 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ние сме виждали документи, които показват, че истинският собственик продължава да бъде Цветан Василев, каза днес Милен Велчев, главен изпълнителен директор на българското поделение на VTB Capital. "По-важното в случая е, че ролята на VTB Capital е роля на кредитор на InterV, и то не единствен кредитор, защото има и други", заяви той, цитиран от БТА. 

"Както на всяка финансова институция по света, която пет месеца не получи дължимия кредит, се налага да потърси парите си чрез продажба на обезпечението", посочва Милен Велчев.

VTB Capital е кредитор на дружество InterV, което е собственик на БТК, а през последните 5 месеца, от май насам, то не е изплатило дължими 180 млн. евро. Такава ситуация е обяснима, когато един от собствениците е Цветан Василев, който се укрива от правосъдието и не може да бъде екстрадиран от Сърбия и няма кой да рефинансира задължението на дружеството, в което той е собственик, допълва Милен Велчев.

В края на октомври VTB Capital обяви, че е ангажирала международна консултантска компания да осъществи незабавна продажба на БТК, оперираща под търговската марка "Виваком", с акциите на която е обезпечен кредитът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама