Мъж уби ученичка в Сливен (обновена в 15.49 ч.)

15:11, 06 ное 15 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж уби осмокласничка в Сливен и опита да се самоубие. 15-годишното момиче е ученичка в Професионалната гимназия по икономика в града. Инцидентът е станал в двора на учебното заведение. Мотивът е личен, съобщиха от полицията. Районът около училището и в този час е блокиран от полиция, предаде репортер на Topnovini.bg.

Извършител на убийството е 28-годишният Димитър от с. Струпец. Той и жертвата са имали връзка, която е била прекратена от страна на девойката.

В двора на гимназията мъжът е наръгал с нож друг 28-годишен мъж, с инициали К.С. По данни на полицията пострадалият е криминално проявен, живее в квартал "Сини камъни" и наскоро е излязъл от затвора.

След сблъсъка между двамата мъже, Димитър се е отправил към сградата на ПГ по икономика и на стълбите е намушкал момичето, което починало от раните си. 

Веднага след инцидента, излизайки от двора, до автомобила си, е опитал да се самоубие с газов пистолет.     Той и К.С. са откарани в болница. Двамата са без опасност за живота.

При инцидента е пострадала и учителка, която е опитала да предотврати убийството, поясниха още от полицията. Оказана й е медицинска помощ. На входа е била и охраната на училището, но не е успяла да спаси жертвата.

Много родители и близки на учениците от двете учебни заведения - 12-то СОУ и ПГ по икономика, които делят обща сграда и двор, посрещаха обезпокоени децата от училището. Други момичета, станали свидетели на инцидента, напуснаха през сълзи гимназията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама