Ремонти спират движението в най-натоварения пътен възел в Русе от 8 ноември

15:16, 06 ное 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поетапно се затварят за движение на автомобили с изключение на превозните средства от градския транспорт част от най-натоварените пътни възли в Русе за периода от 8 ноември, неделя, до 20 декември, неделя. Това съобщиха от Община Русе днес.

Касае се за бул. "Цар Освободител", бул. "Липник" и бул. "Скобелев" в района на кръговото кръстовище, където се извършва реконструкция, доизграждане на пешеходен подлез и обособяване на лента за движение на автобуси или лента за паркиране.

Дейностите са част от проекта "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе".

Движението на автомобили ще се осъществява по обходните маршрути.

От бул. "Христо Ботев" в посока центъра то ще се пренасочи по бул. "Цар Освободител", ул. "Панайот Хитов", ул. "Борисова", ул. "Хан Крум", ул. "Проф. Асен Златаров", ул. "Свети Георги", ул. "Муткурова", ул. "Петко Д.Петков" до бул. "Цар Освободител".

От центъра в посока бул. "Христо Ботев" трафикът ще минава от бул. "Цар Освободител" по ул. "Хан Аспарух", ул. "Хан Крум", ул. "Борисова", ул. "Панайот Хитов" до бул. "Цар Освободител".

От бул. "Липник" към центъра движението ще минава по ул. "Дебър", ул. "Солун", ул. "Ниш", ул. "Бистрица", ул. "Щип" до бул. "Цар Освободител".

Транзитният поток към Варна и София ще трябва да върви от бул. "Липник" по ул. "Никола Петков", ул. "Тулча", ул. "Доростол", бул. "Съединение", бул. "Цар Освободител".

Въвежда се двупосочно движение по двете платна на бул. "Липник" от кръстовището с ул. "Дебър" до бензиностанция ЕКО и магазин "Мосю Бриколаж".

Това ще важи и за източното платно на бул. "Цар Освободител" до ул. "Пазарна".

От Община Русе се извиняват на русенци и гостите на града за временната промяна в движението и умоляват водачите на автомобили да спазват стриктно поставената пътна сигнализация за избягване на задръствания и недопускане на инциденти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама