Прокуратурата погна опасен измамник рецидивист

15:25, 06 ное 15 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив, образува досъдебно производство срещу 38-годишния Стоян С., от гр. Пловдив, за измама при опасен рецидив.

Стоян С. е извършил девет измами за периода от август 2013 г. до февруари 2015 г. Той наемал жилище, а после пускал обяви, че дава под наем квартири в различни квартали на гр. Пловдив.

Желаещи да наемат жилището, му давали капаро. Така измамникът събрал различни суми пари. Пред кандидат-наемателите се представял за полицейски служител или собственик на заведение.

Нито един от проявилите интерес да наемат квартирата и правили оглед, не се е нанесъл да живее в нея. Парите, които са дали на Стоян, не са възстановени от обвиняемия.

Стоян С. се е укривал от правосъдието няколко месеца, бил е обявен за общодържавно издирване и е задържан на 29 октомври 2015 г.

Той е с постоянна мярка „задържане под стража“, взета от съда. До момента има две предишни осъждания за измами, както и с присъда за хулиганство и закана с убийство.

Деветте случая на измами на Стоян С. са обединени в едно досъдебно производство. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив, се извършват разпити на потърпевшите лица и се установява размерът на причинените им вреди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама