Новият кмет на Две могили встъпи в длъжност

15:58, 06 ное 15 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Две могили Божидар Борисов, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха тържествена клетва на 6 ноември в конферентната зала на общината.

Тържествената сесия беше открита от зам.областния управител на Русе Явор Янчев.

Председателят на Общинската избирателна комисия Анелия Петрова обяви резултатите и връчи удостоверенията на новоизбраните кметове и общински съветници. По-късно те подписаха клетвена декларация, с което встъпиха официално в длъжност.

Новоизбраният ОбС - Две могили има 17 мандата, които се разпределят, както следва - ПП „Нова алтернатива”-3, ПП „ГЕРБ”-3,МК ”Единни за община Две могили”-3, ПП „ДПС”-3, ПП „ БСП”-2,ПП „АБВ”-2, ПП”Движение 21”-1.

Най-възрастният общински съветник Мехмед Чолаков от ДПС бе избран да ръководи първото заседание на новия общински съвет. Той поздрави кмета на общината, общинските съветници и новоизбраните кметове на кметства и пожела на всички мъдро управление, честност и безпристрастност във вземането на решения, както и ползотворна работа в името на хората от община Две могили.

След таен вот с 11 гласа „за” за председател на ОбС Две могили бе избран адв.Байчо Георгиев.

По стар български обичай - с пита и шарена сол - бе посрещнат от служителите на администрацията новоизбраният кмет на община Две могили Божидар Борисов. Преди градоначалника да прекрачи прага на кметския кабинет, девойка в национална носия плисна менче с вода, за да върви по вода работата му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама