ГЕРБ предлага нов годишен данък до 1000 лв. за такситата

15:58, 06 ное 15 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 400 до 1000 лв. годишно да плаща всеки таксиметровите шофьор. Това предвижда промяна в Закона за местните данъци и такси, който е внесен в деловодството на Народното събрание от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ) и група народни представители.

Идеята е новата такса да влезе в сила от следващата година, като налогът ще се дължи за всеки отделен автомобил, с който се извършва таксиметрова услуга.

Измененията дават възможност всяка община чрез Общинския съвет самостоятелно да определя размера на новия данък. Той ще е по подобие на патентното облагане и ще се плаща и от лица, които извършват дейността от името на регистриран превозвач, но за своя сметка.

Налогът ще се декларира и ще се внася до края на май всяка година по сметка на общината, която е издала разрешението за дейността. Едновременно с това се променя Законът за автомобилните превози, с който се уреждат разрешенията за извършване на таксиметров превоз.

Срокът на разрешенията става едногодишен. Предвиден е преходен период за издадените до влизане в сила разрешения за таксиметров превоз. Те ще запазят действието си за срока, за който са издадени, но не по-късно от 31 декември 2016 г., предвиждат промените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама