Д-р Йорданка Стоева е новият председател на Общинския съвет в Шабла

16:31, 06 ное 15 25 1260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На първото си заседание днес новите общински съветници в Шабла избраха за свой председател д-р Йорданка Стоева. Тя е предложена от бившия председател на местния парламент Живко Спасов, тъй като е избрана с най-голям преференциален вот от шабленци.  Другият кандидат за поста е била Теодора Ангелова, която сама се е предложила. Със 7 гласа „за“ от общо 11 д-р Стоева е избрана за председател.

Новият местен парламент включва пет общински съветици от ГЕРБ, 4 от Движение за социален хуманизъм и 2 – от БСП. Досегашният кмет на Общината проф. Райна Бърдарева, която бе избрана от листата на Движение за социален хуманизъм, се е отказала от мястото си в ОбС. Тя не е и присъствала на заседанието. Затова кметското огърлие е било връчено на новия кмет Мариян Жечев от областния управител д-р Маргарита Новоселска.

"Щастлива съм, че успяхме да се обединим около решението, че всички заедно трябва да работим за благото на Общината", заяви пред Topnovini.bg д-р Стоева. Тя сподели, че на същия ден, преди 27 години, е положила и Хипократова клетва. Днес тя е общорактикуващ лекар с 2000 пациенти. Четвърти мандат е общински съветник, има широка  обществено полезна дейност.

„Декларирам своето лично желание за обединение на общинските съветници за добрата работа с кмета и общинската администрация. Макар да сме от различни партии, ние сме съграждани, родени сме в Шабла, работим в Шабла и смятаме да работим за благото на Общината,  защото 4 години ще минат много бързо и хората ще ни търсят сметка какво сме направили“, каза д-р Стоева. Тя сподели, че за нея ще е много трудно да съчетава работата си, като общопрактикуващ лекар, с председателстването на Общинския съвет. „Ще го правя до момента, в който преценя, че едното пречи на другото. Защото приемам избирането ми за председател на Общинския съвет като огромна отговорност. За мен това не е било самоцел“, каза още тя. „Обичам безкрайно родния си град и ще направя всичко възможно Шабла да стане забележителен град, който да привлича младите хора“, сподели новият председател на Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама