Отхвърлиха жалба на кандидат-кмет за касиране на изборите във Варна

16:41, 06 ное 15 / Политика 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд във Варна не уважи искането на кандидата за  кмет от ПП АБВ доц. Миглена Темелкова за спиране на решението на ОИК относно изборите на 25 ноември.

Жалбата на доц. Миглена Темелкова бе подадена в качеството й на председател на градската организация на партия АБВ във Варна до Административния съд в града чрез Общинската избирателна комисия и бе подписана на 1 ноември. В аргументите за искането си председателят на партията посочва множеството нарушения на изборния процес, както и нарушената прозрачност при обявяването на резултата от почти всички секционни избирателни комисии във Варна.

Решението за подаване на жалба от доц. Миглена Темелкова бе взето на 30 ноември, когато председателите на районните организации на партия АБВ във Варна споделиха опасенията си, че изборните резултати са опорочени. За липсата на прозрачност при отчитането на изборния резултат Темелкова сигнализира с жалба ОИК още на 26 октомври. В жалбата, подадена по е-мейл, която остава без последствия, председателят на Градския съвет на партия АБВ в град Варна сигнализира, че секционните комисии в община Варна отказват да издават извлечение от протокола за избор на кмет на общината, кмет на района и за избор на общински съветници. На места застъпниците на партия АБВ и на останалите партии са изгонени от секциите и не им е предоставено описаното по-горе извлечение, с което се създават реални предпоставки за манипулация на вота. В същата жалба, Темелкова моли Общинската избирателна комисия да извърши незабавна проверка и разпореди на секционните избирателни комисии да предоставят на застъпниците и представителите препис-извлечение от протоколите.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама