БСП-Русе настоя за пълен цикъл от промени в партията, общинското ръководство подаде оставка

16:43, 06 ное 15 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на Общинския съвет на БСП в Русе начело с председателя му Божидар Йотов си е подало оставка. Това стана ясно по време на пресконференция на "червените" днес.

Като причина бе посочено сериозното отстъпление в резултатите на "червените" на пореден избор. Припомняме, че техният кандидат за кмет Божидар Йотов остана на трето място в надпреварата, а в местния парламент те ще са с шест съветници.

Предстои на 13 декември да се проведе общинска конференция на партията, която да избере ново местно ръководство.

"Ясно е, че хората не виждат причина да гласуват за БСП. Липсата на реална лява политика на европейско, а и на централно равнище у нас оказа също влияние. Няма политика насочена към бедните хора, които у нас не са малко. Необходим е пълен цикъл от избори и промени на всички нива в партията", споделиха представителите на общинското ръководство в оставка Божидар Йотов, чл.-кор проф. Христо Белоев, проф. Никола Михайлов и Валентин Христов.

Коментирани бяха и някои организационни проблеми, довели до затруднения по време на изборния процес в Русе на 25 октомври. В тази връзка стана ясно, че БСП е и сред жалбоподателите, които ще настояват за ръчно броене на бюлетините от вота за Общински съвет - Русе.

Чл.-кор. проф. Христо Белоев ще бъде предложен за председател на местния парламент, като присъстващите отказаха да споделят за предварителни договорки за подкрепа за тази номинация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама