Д-р Валентин Василев официално встъпи в длъжност като кмет на община Разград

16:52, 06 ное 15 / Политика 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Д-р Валентин Василев официално встъпи в длъжност като кмет на община Разград, след като положи клетва на тържествена церемония. Клетва пред областния управител Галина Георгиева положиха и новоизбраните общински съветници и кметовете на населените места.

Областният управител пожела на всички успешен мандат, да бъдат ползотворни и конструктивни. Тя подчерта, че тяхната работа от сега нататък не е привилегия, а огромна отговорност за вземане на правилни и безпристрастни решения в полза на гражданите.

Временно изпълняващия длъжността кмет Ценка Таракчиева връчи на новоизбрания кмет кметската огърлица. Тя пожела успех на Василев и подчерта, че му предава общината в изключително добро финансово състояние. „Надявам се да доизграждате това, което е направено от досегашния екип и да работите със същия професионализъм, хъс и желание, за да става Разград все по-добър град за живеене”, допълни Таракчиева.

Д-р Василев не скри, че е изключително развълнуван. Той отбеляза, че си е спомнил времето, когато е печелил битките на спортните терени и когато са му връчвали медалите. “Разбира се, тогава бяха спортни състезания, а сега беше политическо, но не беше война в никакъв случай”, каза Василев. Той поздрави всички кметове и общински съветници и им пожела здрави нерви и успешна работа. “Жителите на Разград категорично показаха каква посока на развитие очакват за града и за общината”, заяви новият кмет. Той изрази надежда, че политическите пристрастия ще останат на заден план, защото ги очаква много сериозна работа, като сред най-важните са подготовката на бюджета на общината и осигуряването на една спокойна зима. Василев обеща да работи за всички граждани без значение от коя политическа партия и от кое село са.

За председател на новия Общински съвет в Разград с 20 гласа бе избрана Надежда Радославова от ГЕРБ. Предложеният от ДПС Хами Хамиев получи девет гласа.

Надежда Радославова е директор на Музикална школа “Илия Бърнев”. Беше общински съветник в мандат 2011 – 2015 година. Носител е на наградата “Никола Икономов”, удостоена е със званието “Личност на годината  за 2010 година” за активна обществена дейност.

Новият председател на местния парламент благодари за оказаното доверие и пожела успешен мандат на всички общински съветници. Тя заяви, че ще използва примера на предшественичката си Милена Цанева, която по думите й е оставила добре организирана система на дейността на Общинския съвет.

До избора на нов председател, заседанието бе ръководено от най-възрастния общински съветник адвокат Стоян Димитров. Избрана бе и временна комисия от петима членове за изменение и допълнение на правилника за работа на Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама