Наградиха двадесет и двама старозагорски полицаи

16:58, 06 ное 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За постигнати високи резултати в работата и по повод професионалния празник на българската полиция 22-ма старозагорски полицаи от различни структура на ОДМВР са  наградени със заповед на директора старши комисар Иван Чолаков.

На 8-ми ноември денят на Св. Архангел Михаил, традиционно се отбелязва професионалния празник на българската полиция. Той е честван за пръв път през 1924 г., като при избора на дата натежава аргументът, че Св. Архангел Михаил символизира властта, изпълняваща закона.

Празникът бе отбелязан с турнири по стрелба с пистолет, в който освен полицейски служители участваха и отбори на община Стара Загора, и на журналисти от местни медии, турнир по футбол на малки вратички за служители на МВР и Ден на отворените врати на полицията.

            В турнира по стрелба с пистолет, победители в индивидуалното класиране при мъжете и жените станаха мл. инспектор Александър Коджабашев от сектор „Пътна полиция” и инспектор Ивона Стоилова от сектор „Противодействие на икономическа престъпност” в ОДМВР  Стара Загора, отборно победата грабнаха служителите на  сектор „Пътна полиция”.

В турнира по футбол, след дузпи, първото място спечели отборът на ОДМВР.

Днес във всички Районни управления „Полиция” в региона бе проведен и  традиционният „Ден на отворените врати”, по време на който деца от детските градини и основните училища имаха възможност да се запознаят с професията полицай и с дейността на българската полиция по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

Бяха извършени демонстрации на полицейска техника, автомобили и оборудване, изземане на пръстови отпечатъци, разпознаване на извършители на престъпления в специализирани помещения (през „венецианско стъкло”), работата на дежурните полицейски служители от оперативните дежурни части.

Инспекторите от Детска педагогическа стая пък подготвиха и проведоха с децата превантивни занятия  за безопасно поведение у дома, в училище и на улицата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама