Обявиха за решаване делото по спора за избор на кмет на село Каран Върбовка

17:07, 06 ное 15 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес беше второто и последно заседание по делото, с което кандидатът за кмет на село Каран Върбовка от ГЕРБ Иван Иванов оспори в съда решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Две могили, с което тя обяви за избран опонента му от местната коалиция „Единни за Община Две могили“ Михаил Трифонов.

Припомняме, в предходното заседание съдия Ина Райчева уважи искане за прилагане на избирателния списък към делото. Той беше изискан от ГРАО-Русе и днес подробно и продължително разгледан от страните по време на съдебното заседание. След справката, предоставените документи ще се върнат в ГРАО.

Днес адвокатът на Иван Иванов поиска да бъде разпитана като свидетел застъпничката Пенка Славова, но съдът заяви, че са събрани достатъчно доказателства, за да се установи обективната истина по делото. Той даде на страните 5-дневен срок, в който да предоставят писмени становища.

Прокурор Андрей Ангелов, който представлява Окръжна прокуратура – Русе по делото, заяви, че според него не са установени факти и доказателства за отмяна на изборния резултат и че това искане е неоснователно. В Раздел 9 на изборния протокол на СИК са описани всички действителни и недействителни бюлетини, като няма нито един член на комисията, който да е подписал протокола с особено мнение или да е направил писмена забележка, а повече от половината от действителните бюлетини са за Трифонов, е установено по време на заседанията по делото. Решението на съда ще стане ясно през следващата седмица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама