Събарят принудително незаконен комплекс от басейни във ВС „Русалка“

17:08, 06 ное 15 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За понеделник е насрочено принудителното събаряне на незаконен строеж “Комплекс от басейни с кафе аперитив” във ваканционно селище „Русалка“.

Заповедта на началника на РДНСК Североизточен район е от януари 2013 г. С нея е разпоредено премахване на строежа.

Застроената площ на спорния комплекс е 537 кв.м., построен е в имот държавна собственост – държавен горски фонд в землището на с.Св.Никола, обемът на басейна е 800 куб.м.  Изграждането на незаконния комплекс е завършено през 1999-2000 г. От РДНСК Североизточен район заявяват, че строежът е осъществен без одобрен инвестиционен проект и разрешение. Заповедта за премахване е издадена въз основа на констативен акт от ноември 2012 г. Направен е извод, че с оглед отмененото разрешение и липсата на строителни книжа, строежът се явява незаконен.  

Вече са приключили всички обжалвания на заповедта и тя е влязла в сила. Има възлагателно писмо и предстои на 9 ноември да се пристъпи към принудително събаряне на обекта.

 От ваканционно селище „Русалка“ АД, представлявано от Евгения Банева, са подали нова жалба в Административния съд в Добрич с искане за спиране на принудителното изпълнение на заповедта, но тя е оставена без уважение поради нередовност, съобщиха оттам за Topnovini.bg.

В „Русалка“ през 2011 г. бяха премахнати други незаконни обекти - яхтено пристанище и три малки басейна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама