Русия също спира полетите до Египет

17:14, 06 ное 15 / Свят 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русия спира полетите на нейни авиокомпании до Египет, по нареждане на руския президент Владимир Путин, съобщи говорител на Кремъл, цитиран от The Guardian. 

Решението идва, след като по-рано днес шефът на федералната служба за сигурност ФСБ Александър Бортников каза, че е „целесъобразно“ полетите да бъдат спрени, докато се разследва катастрофата с руския пътнически самолет от миналата събота. 

Вчера британският външен министър Филип Хамънд обяви, че Великобритания спира всички полети до египетското летище Шарм ел-Шейх, докато не бъде установено, че то е безопасно. Той допусна, че е „много вероятно“ самолетът да е бил свален от „Ислямска държава“. 

Британският премиер Дейвид Камерън също допусна, че самолетът е бил свален от бомба в багажа.

Припомняме, че в събота пътническият самолет на „Когалимавиа“ с 224 руски туристи на борда падна над Синайския полуостров в Египет. Оцелели нямаше. Според първоначалната версия самолетът се е разбил заради лошото време в района.

Още същия ден, обаче, египетският клон на „Ислямска държава“ се „похвали“ в Twitter, че свалянето на самолета е тяхно дело. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама