Еводепутат предвиди светкавично справяне с кризата с бежанците до месец

17:44, 06 ное 15 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Кризата с бежанците е безпрецедентна. Европа не бе подготвена за нея, но не и безсилна. След 2 стъпки в грешната посока с "политиката на отворени врати", вече се работи по различен подход и може да има светкавично справяне с проблема в рамките на месец".

Това заяви в Русе днес депутатът от Европейския парламент Светослав Малинов. Той е в града за популяризиране на инициативата “Европейско междучасие”, която на практика приключи в СОУ за европейски езици "Свети Константин - Кирил Философ" - Русе.

Малинов сподели, че е останал впечатлен от познаването на важните за деня евротеми от децата в учебното заведение, където е бил засипан с въпроси именно по темите за кризата с бежанците и за Шенген.

Според него стъпките във вярната посока са смяната на тона с напомняне, че хората, които идват от държави без конфликти подлежат на връщане, както и засилването на контрола на външните граници на ЕС, като България е пример в това отношение с изграждането на защитните съоръжения.

"Не е важно да се действа бързо, а премерено и постъпателно в правилната посока", отчете още Малинов.

Той коментира, че е притеснителна ситуацията с проблемите и протестите в сектора на вътрешната сигурност у нас.

"Всичко свързано с полиция и с армия е извънредно положение за мен. Тези протести създават общо усещане за несигурност у всички граждани. Неслучайно определени хора са ограничени по отношение на правата за протест", каза още Малинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама